25 May 2019 The Irish Film & Television Network
Actors
TV
Crew
Digital
Distribution
Education / Training
Equipment
Festivals / Markets
Finance
Legal
Locations Ireland
Post Production
Production
Rep Bodies
JOBS FILMOGRAPHY NEWS WHO'S WHO DIARY GALLERY IFTA
     
NEWS IN BRIEF
Features & Interviews
Production News
Post Production News
VFX News
Animation News
Digital News
Festivals News
Training News
Cast News
Finance News
IFTA Film & Drama Awards
Galway Film Fleadh 2017
List Your Company
Daily News Bulletin
Site Map
IFTN HOME
MediaCon 2018 Summit Takes Place at the Marker Hotel - November 21-23
20 Nov 2018 : Nathan Griffin
The three-day event will be attended by professionals from a wide spectrum of television and digital entertainment, from content creators to broadcasters and distributors.

The summit is designed to promote high-level discussion on the global content industry, as well as facilitating the strategic development of a market and network environment for companies.

A range of leading Irish professionals are featured in the programme, including BAI’s Michael O’Keefe and Ciaran Kissane, Vikings’ Creators Michael Hirst and Morgan O’Sullivan, RTÉ’s Director-General Dee Forbes, Treasure Entertainment’s Rebecca O’Flanagan and actor Amy Huberman to name but a few.

Key events to look out for during the summit include ‘Content Ireland – A Production Gateway to Europe’, which includes a panel of BBC NI’s Head of Content Eddie Doyle, SPI CEO Elaine Geraghty, Screen Ireland CEO James Hickey, Treasure Entertainment’s Rebecca O’Flanagan, Grant Thornton’s Head of Media & Entertainment John Gleeson and RTÉ’s Director of Acquisitions & Co-Productions Dermot Horan.

Full MediaCon Dublin 2018 Schedule:

Wednesday 21/11:

STORY AND THE STARTUP - IN ASSOC. WITH FACEBOOK AND STARTUPWEEK DUBLIN

Time: 18:30pm (Duration: 2hrs 30mins)

Location: Facebook HQ

Speakers: Charlie Ardagh, Julie Ryan, Nikki Lannen, Tim Gamble

Thursday 22/11:

INTERNATIONAL CO-PRODUCTION SUMMIT

Time: 09:00 am (Duration: 4hrs)

Location: Main Stage, Market Hall

Speakers: TBC

MARKET CO PRO MEETINGS AND B2BS

Time: 14:00pm (Duration: 3hrs 10mins)

Location: Main Stage, Market Hall

Speakers: TBC

Friday 23/11:

CHASING DIGITAL - LINEAR TV IN A VERTICAL WORLD

Time: 09:30am (Duration: 45mins)

Location: Main Stage, Market Hall

Speakers: Aoife Byrne, Ciara Riordan, Dan Biddle, Justin Gupta

ANIMATED: WHERE NEXT FOR THE GLOBAL OPPORTUNITY IN ANIMATION - THE POSSIBILITIES AND PITFALLS

Time: 10:15am (Duration: 45mins)

Location: Main Stage, Market Hall

Speakers: Aoife Byrne, Ciara Riordan, Dan Biddle, Justin Gupta

NETWORKING COFFEE BREAK

Time: 11:00am (Duration: 15mins)

Location: Market Hotel

CLIFF EDGE OR LAUNCH PAD?: BROADCASTING AND CONTENT IN THE EU POST BREXIT

Time: 11:15am (Duration: 45mins)

Location: Main Stage, Market Hall

Speakers: Aideen Burke, David McMunn, Michael O’Keefe, Simon Kelehan

BAKING IT - FROM CRIME TO BAKE-OFF - THE NEW REALITY OF FACTUAL TV

Time: 12:00pm (Duration: 45mins)

Location: Main Stage, Market Hall

Speakers: Fiona Campbell, Kieran Smith, Sean Doyle, Sean MacGiolla Phadraig

BAI-CMF SCHEME ANNOUNCEMENT

Time: 12:45pm (Duration: 15mins)

Location: Market Hotel

Speakers: Catriona Logan, Ciaran Kissane, Nathalie Clermont

LUNCH

Time: 13:00pm (Duration: 1hr)

Location: Marker Hotel

FROM BLADERUNNER TO THE BEATLES: IN CONVERSATION WITH TIM GAMBLE

Time: 14:00pm (Duration: 45mins)

Location: Main Stage, Market Hall

Speakers: Tim Gamble

FINDING JOY - NEW IRISH COMEDY

Time: 14:45pm (Duration: 45mins)

Location: Main Stage, Market Hall

Speakers: Amy Huberman, Justin Healy, Laura Slattery, Rebecca O’Flanagan

NETWORKING COFFEE BREAK

Time: 15:30pm (Duration: 15mins)

Location: Main Stage, Market Hall

CONTENT IRELAND: A PRODUCTION GATEWAY TO EUROPE

Time: 15:45pm (Duration: 45mins)

Location: Main Stage, Market Hall

Speakers: Dermot Horan, Eddie Doyle, Elaine Geraghty, James Hickey, John Gleeson, Rebecca O’Flanagan

VIKINGS: THE INSIDE STORY

Time: 16:30pm (Duration: 45mins)

Location: Main Stage, Market Hall

Speakers: Michael Hirst, Morgan O’Sullivan

RTÉ CREATOR OF THE YEAR 2018 AWARD

Time: 17:15pm (Duration: 15mins)

Location: Market Hotel

Speakers: Dee Forbes

THE CANADA MEDIACON CLOSING RECEPTION IN ASSOC WITH CMPA AND CREATIIVE BC

Time: 17:30pm

Location: Market Hotel

The Dublin MediaCon Summit 2018 takes place on Wednesday, November 21 – Friday, November 23rd, 2018.




BREAKING NEWS
Principal Photography Commences On Irish Language Feature Film 'Mo Ghrį Buan'
Watch Trailer for Hugh O'Conors' Debut Feature 'Metal Heart' In Cinemas on June 28th
IFTA Announces Allan Cubitt Masterclass in Association with Screen Skills Ireland
John Butler's Eagerly Awaited Third Feature Film 'Papi Chulo' Releases in Ireland on June 7th

FEATURES & INTERVIEWS
Float Like A Butterfly Star Dara Devaney Talks with IFTN
Float Like A Butterfly Writer/Director Carmel Winters Talks with IFTN
Free Industry Newsletter
Subscribe to IFTN's industry newsletter - it's free and e-mailed directly to your inbox every week.
Click here to sign up.


RELATED NEWS
MediaCon 2018 Summit Takes Place at the Marker Hotel - November 21-23
20 Nov 2018 
BAI and CMF announce reopening of development incentive for audiovisual projects
10 Nov 2017 
Co-Founder Stephen McCormack on upcoming Mediacon Global Entertainment Summit
07 Sep 2016 
The Mediacon Global Entertainment Summit takes place in Dublin Castle September 13th-14th
02 Sep 2016 
EDITOR'S PICK
Vivarium Wins Distribution Prize at Cannes Film Festival Critics Week 2019
Cannes Round-Up: 'Vivarium' to World Premiere & Host of Irish Productions Selling at The Marche du Film
Alexandra McGuinness Drama 'She's Missing' Acquired by Vertical Entertainment
Epic Pictures Secures Deals for Neasa Hardiman's 'Sea Fever' and D.A.D.D.Y's 'Extra Ordinary'
MORE ON IFTN
Upcoming Festivals
Key dates & deadlines in the Events Diary
Distribution In Ireland
Irish cinema & DVD distribution
Training in Ireland
The latest on Irish film / TV industry training

CONNECT WITH IFTN
Find us on Facebook
Follow IFTN on Twitter
E-Newsletter Subscribe
Subscribe to RSS Feed




 
 the Website  Directory List  Festivals  Who's Who  Locations  Filmography  News  Crew  Actors
 

Contact Us | Advertise | Copyright | Terms & Conditions | Security & Privacy | RSS Feed | Twitter